Формула 1
+2
alekfcjuve
nikle22
6 posters
Страна 1 of 1
Формула 1
Сите новости и актуелности поврзани со Ф1 тука, за кој сте како што .... дискусиите се тука повелете
Тојота ќе продолжи да се натпреварува во Формула 1 и покрај големите финансиски загуби што тимот ги доживеа како резултат на светската финансиска криза.Медиумите јавуваат дека досегашните загуби на јапонскиот тим се околу 1.1 милијарда долари.Тимот на Хонда пак, веќе објави дека ја напушта Формула 1, поради финансиксите тешкотии со кој се соочува.
Може да се очекува и Тојота да го повлече ваквиот чекор, но барем засега од таборот на Тојота уверуваат во спротивното.
“Ќе ги продолжиме натпреварите во Формула 1 и во другите моторни спортови во кој настапуваме, но сепак ќе ги намалиме трошоците. Ќе биде многу тешко да се задржиме на сегашното ниво со оглед на кризата што го тресе светот”- изјавил Кацуаки Ватанебе, претседателот на Тојота.
Тојота ќе продолжи да се натпреварува во Формула 1 и покрај големите финансиски загуби што тимот ги доживеа како резултат на светската финансиска криза.Медиумите јавуваат дека досегашните загуби на јапонскиот тим се околу 1.1 милијарда долари.Тимот на Хонда пак, веќе објави дека ја напушта Формула 1, поради финансиксите тешкотии со кој се соочува.
Може да се очекува и Тојота да го повлече ваквиот чекор, но барем засега од таборот на Тојота уверуваат во спротивното.
“Ќе ги продолжиме натпреварите во Формула 1 и во другите моторни спортови во кој настапуваме, но сепак ќе ги намалиме трошоците. Ќе биде многу тешко да се задржиме на сегашното ниво со оглед на кризата што го тресе светот”- изјавил Кацуаки Ватанебе, претседателот на Тојота.
Re: Формула 1
Ајде ферари !!!!
alekfcjuve- Модератор
- Број на мислења : 310
Поени :
Registration date : 2008-12-27
јез да сум за ферари али оваа година најтапа тим ми беше и моторот и се не им се погоди со тешки маки го пишувам ова али ферари лузери испаднаа годинава... Ај да се надеваме на оваа сезона може бољи ќе бидат
kiko_vlae- Про
- Број на мислења : 866
Местолокација : право па лево у 4-та врата надесно круг xD
Поени :
Registration date : 2008-12-30
Сега барем е поинтересно, порано само Шумахер тепаше сега барем има и повеќе кандидати
dor4o- Чирак
- Број на мислења : 144
Местолокација : Скопје
Поени :
Registration date : 2008-12-25
да да се согласувам!!!коа возеше шумахер,15 трки пред крај се занеше кој е победник!!вака е незивесно до крајот!!иначе фан на ферари!!
Зевзек- Модератор
- Број на мислења : 452
Местолокација : позади седум мориња,планини и седум трафики
Поени :
Registration date : 2008-12-25
и ја сум фан на ферари
ATA_xD- БркајРабота VIP
- Број на мислења : 643
Местолокација : зад 7 планини 7 мориња 7 океани 7 реки 7 долини и 7 трафики
Поени :
Registration date : 2008-12-26
ајде да видиме ваши прогнози кој ќе биде ф1 првак оваа година.... јас сум за ферари мислам дека маса ќе ја собере титулата оваа година... што мислите вие ???????
kiko_vlae- Про
- Број на мислења : 866
Местолокација : право па лево у 4-та врата надесно круг xD
Поени :
Registration date : 2008-12-30
Страна 1 of 1