Гласини за 2ТБ хард диск од Western Digital
5 posters
Страна 1 of 1
Гласини за 2ТБ хард диск од Western Digital
Дали Wester Digital има 2ТБ хард диск кој ќе го претстави наскоро? Со веќе излезените 1.5ТБ дискови од Seagate се моментално најголемите кои се достапни.
2ТБ ХАрд Диск
Дискот кој е листан со WD20EADS, има гласини дека ќе биде достапен рано следната година, иако оваа информација не доаѓа од Вестерн Дигитал.Тие немаат објавено соопштение за големината на хард дискот и немаат моментално нешто поголемо од 1ТБ моментално.
Скок од 1ТБ на 2ТБ е голем, што најверојатно има многу на технички тешкотии кои треба да ги надминат.Вестерн Дигитал сепак несомнено планира да го победи Seagate и да излези на врвот пред него. Од друга страна пак Seagate го има веќе својот 1.5ТБ хард диск на располагање веќе неколку месеци, и можно е да чека другата конкуренција да направи потек за да ја објави својата 2ТБ единица.
2ТБ ХАрд Диск
Дискот кој е листан со WD20EADS, има гласини дека ќе биде достапен рано следната година, иако оваа информација не доаѓа од Вестерн Дигитал.Тие немаат објавено соопштение за големината на хард дискот и немаат моментално нешто поголемо од 1ТБ моментално.
Скок од 1ТБ на 2ТБ е голем, што најверојатно има многу на технички тешкотии кои треба да ги надминат.Вестерн Дигитал сепак несомнено планира да го победи Seagate и да излези на врвот пред него. Од друга страна пак Seagate го има веќе својот 1.5ТБ хард диск на располагање веќе неколку месеци, и можно е да чека другата конкуренција да направи потек за да ја објави својата 2ТБ единица.
Re: Гласини за 2ТБ хард диск од Western Digital
Па со оглед на тоа што веќе во продажба е излезен хард диск од 1TB зошто не би имало и од 2TB. Технологијава иде напред па така да не би било чудно утре да се појави и хард диск од 3, 4, 5TB и така натаму.....
Konjot- Деловен работник
- Број на мислења : 544
Местолокација : Држава Ѓорче
Поени :
Registration date : 2009-01-04
Па баш би сакал Хард Диск од 1 терабајт зашто компјутеров ми е од дамна и иам 40 Гига само а тоа е тапа
Toci- Шеф
- Број на мислења : 418
Местолокација : Дома и кај Чаки од време на време хаха Лажам
Поени :
Registration date : 2009-01-06
иам доволно место иам 2 хард диска така да не ми у мисла да мењавам нешо на машинава...само може побрз процесор да сменам пошо е тиња овој... а за хард дисков супер ќе биде ко шо кажа коњот искочен е од еден тера па зашо и не од два... нема на никој да му штети
kiko_vlae- Про
- Број на мислења : 866
Местолокација : право па лево у 4-та врата надесно круг xD
Поени :
Registration date : 2008-12-30
Те жалам.... РИП!...Toci напиша:Па баш би сакал Хард Диск од 1 терабајт зашто компјутеров ми е од дамна и иам 40 Гига само а тоа е тапа
хахахха
НЕ!...
Брат као моеш да издржиш со минимален Хард Диск.!.????
Chaki- Модератор
- Број на мислења : 1256
Држава :
Поени :
Registration date : 2008-12-27
Страна 1 of 1